Cser
A cser tűzifa

A cser tűzifa egy kiválóan hasznosítható fafajta, amelyet gyakran használnak tüzelőanyagként. A cser (latin nevén Alnus) több fajtát magában foglaló fafaj, és számos részén elterjedt a világon. A cser tűzifa kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek ideálissá teszik fűtésre és tüzelésre.

A cser tűzifát rendkívül könnyű kezelni, mivel gyorsan szárad, ami időt és energiát takarít meg a felhasználók számára. Emellett könnyen hasad, ami megkönnyíti a tűz gyújtását és fenntartását. A cser tűzifa ismert a relatíve magas hőértékéről, ami azt jelenti, hogy hatékonyan termel hőt, és kevesebb tüzelőanyagot igényel a kívánt hőmérséklet eléréséhez. Ez a fafajta emellett kevés hamut termel, ami tisztaság és könnyű tisztítás szempontjából is előnyös.

Mikor jó választás a cser tűzifa?

A cser tűzifa jó választás lehet azok számára, akik keresik a hatékony, könnyen kezelhető és tiszta tüzelőanyagot fűtéshez. Azonban mindig fontos gondoskodni arról, hogy a tűzifa megfelelően kiszáradjon, mielőtt tüzelésre használják, hogy elkerüljék a füstölést és a hatékonyság csökkenését.

Cser tűzifa jellemzői:

Fűtőérték: 16.8 Mj/kg
Ár 30000 Ft / ömlesztett m3
Akciós ár 30000 / ömlesztett m3
Raktákészlet Raktáron